Sunday, July 9, 2017

Lepaking Lagi July 2017

Alhamdulillah.

Seelsai oncall aku 6hb jam 2 am. Lebih kurang last case. Tidur pun jam 3am. Ok lah.
Balik rumah terus rehatkan minda.

Jam 10am esok dah nak gerak ke Cameron Highland.
Tiada rahsia, cuma lebih suka untuk tidak membuat kecoh. Chill je.

About 11am, kami baru nak bergerak.

Day 1 :
Destinasi bermula... aku ajak member aku join aku balik BP sekejap untuk ambil barang2 keperluan aku. Tertinggal barang termasuk kamera... Cap.

Ajak member beraya sekali.
Datang sini sempat meninjau kandang kambing ayam semua.
Nice man.




Alhamdulillah..
Terasa Tahun ni, berkembang ukhwah.. ada juga member datang rumah BP ni.
Member paling susah nak datang rumah aku kot..tapi akhirnya sudi datang.. memang bertuah aku! hihi

next chapter...
Lunch at Nasi Beriyani Power BP, near to Hospital BP.
Sedap... Harga untuk 2 orang termasuk air about RM30+
Ok je.. Beriyani Kambing Gam.

Lepas tu, kami bertolak ke CH.
Singgah di Rawang kot R&R.. tukar driver..
Member aku tengok aku dah tak larat kot..
Post Oncall.
hahaha...MATA aku memang dah start blurring... sebab kepenatan..
Tu je sign yang aku tau pada diri aku.. bila mata start blur2.. Memang badan dah start kepenatan.



Sampai di Tanah Rata, CH
Dinner dulu.
Baru fikir nak check in mana : Rosa Pasadena Hotel
Rate : RM 160/weekday
RM220/weekend.


Latar Iskandar


Day 1 ni evenful sebab :
1. AES attacked us.. hahaha.. Sebab kelembapan kereta kancil depan kami buat kami nak potong, dan finalli dengan kelajuan 120+ sikit terus kena snap masa nak potong.... at slim River.
Hampeh...
Btw.. Ok je.. hahah memebr aku rasa bersalah.. hahah..
Aku chill je.. sebab memang kawasan tu pun, aku selalu kena. haha

2. Masa nak parked kereta aku.. terlanggar batang paip tepi jalan.. Pecah sikit.. tapi air pancutannya bapak r... Kuat giler..
Call JPS CH.. xberjawab.. hahaha dah malam katanya..
Hantar mesej je kat FB.. lantak r..
At least aku dah try!

Ko nak marah kitarang.. apa kitarang boleh buat?
Betulkan?
Bayar?? Agak2 lah nak bayar.... accidentally kot.. bukan sengaja..

Day 2

Member aku start URTI.
went to pharmacy beli ubat. Nasib bawa chop keje aku.. Boleh prescribe untuk member.
Chesty cough bagai..
Start terus antibiotic.

Kesian juga ajak melepak tengah badan dia tak sedap.
Tapi, nampak semangat je nak berjalan..
kalau aku dah lama melepek..
Good fren..X kisah..hmm

Pagi ni kami ke Ladang TEH BHARAT.
Minum secawan dua TEH honey lemon Tea.
Nice taste. Pemandangan pun cun!

Petang pula , kami mencari LUNCH dan main ATV.
ATV di area Brinchang.
RM 50 per session.. satu round.
Berat juga handle dia ni.
Pengalaman yang menarik juga...
Helmet dan guide person ada .

Day 3,
Pulang ke rumah!
Pagi ni, selepas breakfast.. kami ke Tanah Rata balik beli Petai dan ke Kea Farm untuk beli STrawberi, jagung,sayur asparagus , madu tualang, jem...

Sampai di Segamat around 6pm.
Penat giler.

6.45pm.. went to Pak Talib House.
Rumah Terbuka.
Sebab bos.. aku cut off cuti...
Terima kasih member yang tolong drive dari Segamat ke Taman Akasia Melaka dan patah balik.. sebab aku tidur sepanjang perjalanan...
Kepenatan drive.... dari Cameron..


Akhirnya..
semua plan tercapai sempurna...dan lancar.






 Photos : Bharat TEA FARM
at Tanah Rata











Wrist band untuk melawat kawasan Ladang Teh ni.





Ada surau dan sebelah dia Tokong Kuil hindu...










Photos : ATV at Brinchang





No comments: