Saturday, April 22, 2017

Minggu Lepas Exam dan baru balik bercuti

Alhamdulillah.

Naik bercuti, 19hb April.. Tarikh ni aku apply cuti lagi.
Makanya, aku bercuti dari 7hb sampailah ke 18hb April. Seminggu lebih.
Tempoh yang agak lama.

Rasanya.. aman hospital aku ni.

Mereka rasa aman kot.
Bila aku dah balik.. semua akan seram.
Gengster kot.
Leceh..


InshaAllah..
berjanji pada diri untuk be cool.
Kalau terlalu emo, aku akan plan bercuti untuk rehatkan diri.

btw... 19hb April .. Rabu.
Yeah! Join OT full day!
Enjoy!
Sebab aku tak ada apa komitmen lain..
Cuma tetiba pertengahan OT ada orang call untuk tanya FILM CT THORAX untuk pesakit yang aku ??? Patient apakah??  10hb April referral.


Hihihi.... AKu cuti lagi tu bro..

Tapi aku layan je.. sebab aku tau lah patient bigbos tu..
Patient VVIP.
Maka, aku settlekan dan hantar sendiri FILM pada hari JUMAAT ke D1 ward Hospital Melaka. Saja melawat..
ini plan asal.

Rabu tu, big bos join last case yang ada Gastroc flap for NF left Leg.
Alhamdulillah.
Terharu sebenarnya dengan komitmen yang big bos lakukan.. dah lah kena balik Melaka.
Habis Meeting socso, terus masuk OT. Confirmlah habis lewat petang.

Hmmm dulu, rarely he did like this.. we will arrange all the case to allow him going back home on time. tapi kali ni, case habis pukul berapa pun, beliau tak kisah.

hmmmm.. Nasiblah aku dah rajin.. At least aku tunaikan janji aku untuk join kes OT.

susah senang bersama.
Melihat atau tunjuk muka itu bukan sifat aku.
AKu hadir untuk belajar dan aku mahu lakukan sepertimana orang lain lakukan.

Khamis...OT day.
1st Case.. Closed Fracture Distal ENd Radius.
Ok settled about 2 hour!!! La..la la.. Slow sikit sebab aku dah lama tak buat.. ahahah stress sampai berpeluh.. hahah


2nd case.. Pelvic.
Kes Pak Talib.
Insan yang dikagumi ramai.. disayangi ramai dan ramai peminat.
Sampai ada orang tu nak anak dia pun macam bos talib... -__-'' hahah..
Ngengada tui..

btw.. Beliau layak dapat apa yang beliau lakukan dengan ikhlas.

hmmm AKu macam biasa je lah..
Beliau je lah yang aku nampak power dalam hidup aku dan aku agak rapat.

Dalam situasi macam ni.. aku hanya melihat dan menjaga diri aku agar tidak keterlaluan.
Rapat sangat pun orang tak suka.
Aku ni kerdil.. Cuma mengagumi beliau cukup buat aku bersemangat untuk berusaha lebih!


Jumaat...

Again.. aku laksanakan plan menghantar CT FILM ke D1 hospital melaka.. untuk pesakit VVIP big bos aku.. hihih...


Tuesday, April 18, 2017

Photo : Jerai 15-17 APril 2017



















































Khas buat bos aku!

Alhamdulillah.

Ni gambar aku post kat bos.

Maaf bos, saya buka lambat.. saya cakap kat diri saya, saya nak buka surat ni di tempat yang tinggi.



Surat hadiah dari bos.. maka, aku hormati ketinggiannya di sini.,

                                                

                                                 


ni lah surat APC.... Alhamdulillah..

Mulanya aku macam malas nak buka dan malas nak ambil..
Tapi aku rasa.. tindakan tu kejam giler dan angkuh..
Rasa macam mengecewakan bos aku je..
Maka, aku pujuk diri untuk buka dan akan pergi mengambil.. Kurangkan ego yang dahsyat tu.
Alhamdulillah..
AKu bertekad untuk jadi lebih baik dan lebih tenang.

Berusaha menambah ilmu dan pengalaman!!!


Gambatte!!!

Terima kasih Pak Talib!
You are the best!

AKu akan snap gambar masa APC nanti!