Sunday, August 7, 2016

6 August 2016 : Broga Hill

Alhamdulillah, weekend baru baru ini sempat aku menyertai program mendaki bukit Broga di Semenyih..

Ketinggian 400m from sea level..
It took about 40 minutes to reach the peak...

Aku join member OT, en Rizal , MA otai... rupanya ada Geng Gagah Hospital Segamat...pakai baju oren..

So, meriahlah..

Kami bertolak dari Hospital Segamat, jam 11pm +
Sampai di semenyih at 2am ... so ngantuk...
Aku tidur je dalam kereta sebab tak rapat dengan member en. rizal..

Siap sedia mendaki, jam 5.15am.. sampai dekat kul 6am..

Penat juga rasanya mendaki, tapi... JUST DO IT.

Tapi since aku dah pernah hike Ledang, no big issue to reach the peak.. ahahah berlagak siut.

Sampai puncak, perghhh!!! Ramai giler orang.. crowded..

Ni gambar kat sana,
lepas tu, ingat nak main ATV tapi sebab 4 jam package, so, balik je...sempat singgah ke Air Terjun Tekala.. ahaha....Enjoy sana...




sampai dah.....

Penuh weiiii!!




Otw turun... Sesat jalan, jauh juga tersasar turun ni... ahahh


Smart!










Bergambo je....

Air terjun Tekala.

Masa lepas mandi ni, aku terus tidur sampai balik Segamat.. at 7.15pm, baru sampai hospital.. ahah  aku rasa kepenatan... kononya nak study bagai lah balik.. kah3.. balik terus tdo!!!

Friday, August 5, 2016

Gambo : Pikachu.



Gambar ni aku lukis 30hb July 2016 jam 11am sementara menunggu kawan aku yang nak gerak ke Setia Alam untuk program berbasikal...

hahah member baik kat segamat.. rapat sebab basikal dan junior aku kat ortho..
rasa macam dah lama berkawan, padahal baru 6 bulan je...

ada chemistry.. senang nak deal ..

So, 2 jam baru siap..ahaha

punyalah lama tunggu dia datang sampai aku siap melukis.. hmm hampeh tui...

Aku lukis pikachu sebab aku teringat binatang ni, sangat menghargai tuan dia.. bekorban demi tuan dia... dia dah lah comel..

nak kata kuat... xlah kuat sangat... tapi serius... dia introvert....