Sunday, July 31, 2016

31st July 2016 : 3B charity Ride at Setia Alam.

30 hb July, alhamdulillah, aku dari BP ke Segamat, plan nak ke Setia Alam bersama member Felda Kemelah... Member yang banyak membantu.

Kitarang bertolak at 3pm.. lewat.. dan sampai sana about 7.30pm sebab sesat jalan... hmmm 
Penganjur beri location yang mengelirukan di FB.. hmmmm..

Well.. 
Xkisah..

Yang penting, enjoy trip aku kali ini....

Kami melepak till 12.15am.. borak2 dan gossip.. pastu collapse...
Setia Inn Hotel.. Bayar rm 150++ hahah semalam.

Pagi tu, 
Aku and d geng as per photo..
26km in total

Aku sempat hantar gamabr kat big bos, saja.. tetiba nak hantar..
hahah.. segan pun ada pas dh hntar gmbo.. xda keje ke apa budak ni..
orang keje.. dia p main basikal..
hmmm

ampun bos!!!!

Finally... semuanya selesai..
Balik dengan aman dan tenang...

Yang pasti, kami enjoy dengan trip ni...







Friday, July 29, 2016

20 July 2016 : Open House Orthopaedic


Alhamdulillah, masih sempat nak update kes berlapok..

Hmmm, hari tu sangat mencabar....
Aku berniat bawa makanan ayam masak merah, sambal kacang, rendang dan ketupat untuk majlis ini... untuk memeriahkan suasana.

Lotih.. sungguh...

Pagi sampai di sini dari BP around 715am, letak barang terus balik rumah sewa untuk tukar baju...
Sebab aku berniat untuk masuk OT join kes big boss.


Aku rasa, ortho dept sangat meriah!

depa kata, kitarang kaya... alhamdulillah...
Semoga kami terus kaya.. tapi too much drama....
Choc Fountain, ahahah surprise hari open house.. aku beli sebab aku tringat harapan big boss dulu.. ahaha...apapun, ramai yg berminat, maka aku beli mesin tu rm 350...

big bos aku, pakai baju hijau.. 
Alwez sempoi dan gempak

Saturday, July 23, 2016

Alhamdulillah...

20 hb tarikh keramat bulan ini untuk Hari Terbuka Ortho Department..

19hb, aku post call....  nasib tak penat...
Pukul 4.30pm, aku dengan member ke ECON save... Niat nak beli strawberri... dan makanan dessert..
Aku nak realisasikan Choc Fountain... Sebab tu harapan big boss suatu ketika dulu.... tapi... hmmm mcm dah ada orang lain letak harapan sama.. ahaha


Aku pun, hmmm layan je..

Yang penting, aku incharge ice cream and cendol.
Superb best!


530pm, kami sampai balik hospital... barang2 aku kumpul di rumah aku. Aku letak strawberri kat dalam freezer.. ahahah nayo...

kami datang ke rumah lokasi open house, nothing much can we help... so, aku balik bp. 6pm.. dan sampai rumah 730pm....

Sempat solat dan beli alatan..

Aku sempat membantu mak aku memasak, kami plan nak bawa ayam masak merah, sambal kacang.. rendang dan ketupat..

Aku macam biasa, kupas bawang... kentang...

Set2 tray aku basuh dan settlekan...

5am, aku terbangun dengan penuh lelap.. harap mampu bertahan sampai esok.
Sampai di segamat... 730am.. Settle semunya.. aku pun masuk OT.


Alhamdulillah.....
Berjaya aku join OT orang lain.. best!!!

Aku minta bantuan HO, faizal.. Dia sangat bagus membantu....


Thanks semuanya.

21July 2016 : Hari OT Elektif aku

Alhamdulillah...

Seronok bila dapat join OT hari khamis, especially, kalau big bos ada.

Tak kisahlah kena belasah ke apa, yang penting, big bos ada.
Orang yang ko kagum ada.. ahaha

Sebab rasa selamat dan tenang.

ada 5 cases, bos balik awal sebab 2 cases yang last tu, kes MO je.. tapi ntah tetiba specialist nak masuk, aku macam.. masuklah.. aku MO je..

Hari ini, Bos Talib,
kes kedua : Right Neck Of Femur Fracture.
Plan : Right Hip Thompson Hemiathroplasty.

" ustad, scrub lah"
bos suruh ketika melihat aku nak prepare position patient.

hmmm aku macam.. " Ok bos!"

hahah nervous giler.. cuak+ aiseyy man.. tak study wei...
Aku mengharap memory cinta luka yang dah sebulan tak masuk OT elektif dan dah berbulan tak join thompson.

Specialist lain ada juga kat situ, tapi ... macam big bos nak ajar aku.

" Bos ,nak ajar kamu fadzli" bisik specialist ortho..

" ooo.. Ok bos.." OK.. bertambah nervous.

Walaupun muka machooo..seriously damnly, aku tak dapat sorok tremor... walaupun lepas makan nasi lemak.. nak kata ko hypo??? baru makan nasi lemak depan bos..ahaha

Aku mulakan kes dengan perasaan nervous dan risau kalau silap step .. maklumlah... 20hb tu... aku collapsed jam 10pm.. sebab terlalu penat.. sampai 6.30am baru bgun.. tak larat nak study.. komputer aku pun... hampir jatuh dari katil sebab aku tertidur....


Alhamdulillah... aku dapat siapkan kes tu 1jam 15 minit atas bantuan supervision idola aku.. poyo je ayat.. ahahah

Seriusly... terpaksa mengaku aku nye idola surgeon setakat ni.

Alhamdulillah..
sempat mesej terima kasih kat bos sebab segan nak cakap terima kasih.. :P


yeah!!! bos lain, rasa jeles kot.. ahahah nasiblah.... yg penting aku nak master thompson hemi at least nak buat 6 cases before g master.!!!

Friday, July 15, 2016

Mesej dengan Big Bos at Night..

alhamdulillah...

15 July... 2016,

aku oncall 2nd , OT je..... aku dari Batu Pahat..

AKu semalamnya berjanji nak bercakap dengan bos Talib malam 14hb, tapi dia tertidur...
Lewat tengah malam, dia baru reply, solat malam kot....

bagusnya....

panjang aku type, sebab aku tak mahu dia kena type banyak kali.. so, aku ceritakan apa yang aku mahu ceritakan...

Ia rahsia....
tentang master dan perihal prob yang aku mahu opinion dia...
hmmm ntahlah.. kenapa aku cari dia untuk minta tolong... sebab aku clueless...

Apapun, rasa lega bila ada orang yang sedia berdiskusi... dia beri yang terbaik...

inshaAllah,

harap aku tak kecewakan bos aku lagi...

Terima kasih bos.
Segan aku.

Saturday, July 9, 2016

Ngunjung.....1st July


Alhamdulillah..
1st July tarikh strategik aku pilih..

Hari ini, aku berbuka di Segamat... dengan member sekerja.

Mengunjung rumah jiran di segamat dan staff ward ,icu dan OT.
Ada 2 makanan yang aku bawa dalam mangkuk tingkat... satu aku bagi kat MO oncall icu dan satu lagi member aku kat Segamat...

hmmm....
Yeah, aku rasa  aku ini terlalu menggunakan minda untuk mengecapai sesuatu yang aku mahukan meskipun, aku tau ia bukan milikku...
hmmm entah, psychoo betul...

Master mind...

Pernah kena marah sebab aku dituduh me'master mind ' all my junior untuk memboikot certain people..
walhal... manusia boleh melihat yang mana biru, hitam, putih kuning... hijau..

Aku hanya memberi sedikit serpihan api untuk menyala obor yang mereka ada..
bila menyala, mereka menyuluh melihat dalam gelap yang sebelum ini..

Terima kasih semua.....

Lukisan : Angry Bird

Akhirnya... siap juga lukisan ni... alhamdulillah..

AKu tengah stress dan bersemangat untuk melukis..
Walaupun tak sehebat orang yang melukis gambar di blog aku... tapi cukup memusakan hati aku yang ingin melukis.. 

Ucapan Raya Dari Bos....



Alhamdulillah..
Lama tak menulis di dalam blog ini, ada beberapa orang yang mahu stalk blog ini... tapi.. aku maish belum ready nak berkongsi cerita dengan sesiapa...

Raya dah berlalu 4th day... already..
Apa aku buat? ahahha habiskan movies..
Beraya rumah saudara dan kawan.. hihi tak ramai..

Cuma... as usual, aku ni jenis keras kepala.. aku cuma tak selesa bila terlalu fokus pada sesuatu yang bukan pada keutamaan.. entahlah.. complicated..

5th July lalu...
bos aku memberi ucapan raya di wassap..
Aku mulalah.. memberi balas ucapan dengan panjang....

Aku bukan excited ke apa bila big bos bagi ucapan, sebab bos akan beri ucapan tu secara bundle kot..
aku mungkin salah seorang..
cuma, aku excited bila dia respon mesej aku je...
walaupun aku ini insan kerdil yang tiada apa-apa kelebihan.. dia masih hargai aku..
hargai kewujudan aku.
menerima kedegilan dan kelemahan aku..
maaf bos, banyak menyusahkan bos...

kalau saya dapat pergi ke suatu tempat yang tak akan menyusahkan orang lain, mungkin, saya akan memilih ke situ kot....hmmmm.... entahlah...