Thursday, June 30, 2016

30 June 2016

.... alhamdulillah..

hari ini... 30 june.. Sudah melabuhkan tirai separuh TAhun!!!

apa pencapaian aku?

aduish...

Aku plan ingin ambil master tahun depan je... BSE pun sama... tapi aku tak beritahu bos lagi...

Hari ini... JOBLESS
sampai aku ke supermarket jalan2... pesakit semua dah settled

Esok Jumaat, aku plan nak mengunjung... harap2 berjaya...

aku juga menyimpan cita-cita untuk ke MEsir bersama rakan baik aku yang sangat bersemangat ke sana... dia pun berbesar hati untuk membawa aku ke sana..

Cuma aku plak yang kekok untuk ke luar negara kot.. 1st timer.... hmmm tu citer tahun depan... bila. masih menjadi rahsia..

Sekarang kumpul duit dulu...

Wednesday, June 29, 2016

28 June 2016

Alhamdulillah....

ramadhan kali ini ... indah.. dulu pun..
Tahun ini, aku memiliki juga sahabat2 yang sangat baik...

alhamdulillah.. aku yang semakin berjaya mengawal diri aku untuk jadi lebih baik.. lebih matang... ramai sudah rakan menerima kewujudan aku...

walaupun tak ramai lagi.. tapi cukup bagi aku merasai indah hidup di bumi Ilahi....

Sahabat itu ada... bukan kerana paksaan..
sahabat ada kerana ia ada buat kita.... anugerah dari Ilahi.


29hb birthday member cycling aku .. Capik.. hahah..

tu dia...
jiwang siut..

ajak juga rakan-rakan lain join.. tapi mereka ramai yang ada program wajib dan grand.. so, kami berempat...

28hb, buka puasa bersama.. hihi sempat beli kek juga, Red Velvet.. kah3... actually aku yang nak ngidam makan kek tu, so, guna birthday orang untuk beli..ahahah birthday aku tahun depan.. lama lagi.

Friday, June 24, 2016

Gambo Of The Year!



Alhamdulillah...

22 June 2016...
That noon, my fren and i , were chatting regarding Buka Puasa event that day..
" Target aku hari ini adalah untuk bergambar dengan big bos.. Dua orang je.. hahaha"

Aku memang sengaja letak target giler... segan kot nak ambil gambar dengan big bos.

Kawan aku tu dan aku gelak besar sebab aku letak target pelik2.

Kami ada OT hari tu. habis lewat.. 6.30pm....

Sampai di VIP Hotel..

" Ustad, meh sini.. makan ngan aku"
Aku pun datang ke arah big bos.. ahahah....

Harapan target mula ada masa depan.. ahahaha

punyalah lama nak start bergambar.. aku curi2 bergambar dnegan big bos.. ahah tapi still xleh capai 2 orang.. mesti ada orang lain...

sampailah.. suatu masa tu.. macam dah strategik.. aku bagi signal kat memebr aku.. " snap gambo aku ngan bos?" bisik aku..
Masa tu, big boss tengah berbual... rancak..
tiba-tiba dia terdiam dan pandang aku...
" hmmm...."
alamak.. bos ... kantoi..
Big bos macam tau2 je aku plan jahat..

" bos, fadzli nak bergambar dengan bos.. berdua je" Kawan aku kantoikan terus.. ahahahah
Ok aku tersipu2...

" ooo.. xpe, aku selalu buat jahat dengan ustad, .. jom bergambo!"
ahhaah big bos terus bergambo macam kat atas...

hihih... aku pun Senyum ... Yeah!!!! Alhamdulillah.. impian tercapai!

Ramadhan 15 : Geng buka sama


Alhamdulillah... inilah geng buka puasa aku di Hospital Segamat....

Buka puasa ni saat paling indah dalam hidup kot..

Ia saat yang mahukan ketenangan , menikmati keindahan bersama insan yang kau rasa best...

Terselit HO Surgical bersama kami....hihih member di ortho..
Alhamdulillah.. dia OK je bila diajak.. xkisah..


Member adalah insan yang ada untuk kewujudan yang ada...
Biar sedikit tetapi ia bermakna.

Inilah lokasi bilik meeting Big Bos aku nye ,,, hihihi aku sesuka ati buat tempat berbuka.. ahahah
Lagi pun, aku tau, bos Talib pun suka makan beramai2 dan buat majlis.. makanya.. aku pun.. buat apa yang aku nampak kebaikan yang dia buat.. :P

hihi.. tiru gaya ' bapak'....hihi

Monday, June 13, 2016

Member JUnior



Alhamdulillah, ramadhan ke 7, syukur.

Hari in antara hari terkahir junior aku di ortho department... dia tak suka surgical based, tapi he always help me.. thanks Allah.. gave me such a good fren.

antara kata-kata masa kami borak, dia cakap, di ortho ni, dia banyak belajar pasal kehidupan... ahaha
membuka minda dan mata untuk belajar kehidupan.

terharu aku, bila dia cakap macam tu... 


Monday, June 6, 2016

catatan 1st ramadhan.


Alhamdulillah...

Sempurna 1st ramadhan yang sungguh mencabar bagi aku sebab beberapa hari ini aku tidak berapa sihat.. perut meragam dan back pain yang tak sudah menjengah,,,hmmm....

hmm ntah rasa pelik juga kehidupan ini,
ada masa kita rasa tertipu dengan kata-kata dan tindakan..

tapi, gerak hati itulah banyak yang memberi alamat yang agak hebat...
kalau hati sesuci air di kali tak apa juga.. ni jiwa bergelumang dengan maksiat dan benda laghooo... adesh., mana mampu membeza yang hak dan batil...

Ampuni dosa-dosa hambamu ini,
jiwa hamba yang mengharap sesuatu yang sukar untuk aku fahami mengapa ........


apapun yang berlaku,

Tuhanku,
terima kasih kerana diKau masih menjaga aku dari terus tersesat di dunia ini.
peliharalah mereka....juga menujuMu...

Sunday, June 5, 2016

Go pro : Perlis Jun 2016






Ni Pemandangan di Perlis, sawah sawah dan sawah.. hijau indah. tenang...


Baru sampai Arau KTM station...menunggu kereta sewa



Cantik giler .. complex



PADANG BESAR





KUALA PERLIS
Mona Restoran


member lepak sama... alhamdulillah.. harap bertemu semula suatu masa..








ke Gua Kelam.. la la...la.. hihihi

ETS Jun 2016 : Photo

Ruang agak luas , selesa..
Cuma tak ada charger plug..


Ruang Solat yang selesa... untuk 2 orang pun ok. Tempat wuduk juga ada...selesa


member...ngan hanset dia je.. :P


Sembang di akhir May 2016



Ini buku Novel yang member aku suggest baca... padahal.. aku ni malas baca.. adesh!!! 

ini Tekanan BP aku.. masa ni aku pening dan rasa nk pitam.. nak kata hypo, aku baru je breakfast.. ahahaha tapi ok lah kot.. Vital sign ok.!!

On The way Balik! 4th June


Sempat merakam keretapi ETS..

Arau KTM station

Masa ni, aku keluar ke kedai runcit membeli roti dan air... untuk makanan masa di keretapi. AKu tak boleh makan sangat, sebab sakit perut.. ahahah macam-macam aku ni.
member aku...

Summary Trip Ke Perlis Jun 2016


Alhamdulillah.. satu plan berjaya dilaksanakan.

Plan : ETS ke Perlis bersama member.


2hb June Till 4th June..Inilah tarikh keramat.

Aku bersama seorang member, junior aku. Mulanya kami tak lah serius plan nak ke Perlis, tapi memandangkan junior aku tu tak pernah ke Perlis dan nak merasa ETS, manakal aku pula tak pernah merasa ETS, dan ingin ke Perlis untuk membeli baju T-shirt.. Exclusively ada kat sana dengan harga murah.


Ini antara station yang ETS stop... banyak giler, kalau tidur mati, memang tau2 ko dah sampai ke Padang Besar, kalau tak pun, dah patah balik...
Tiket Kami 2 Jun pukul 4am, Gemas. Harga tiket pergi rm99 per person. So, untuk dua orang pergi dan balik about RM 400.

ETS, Electrical Train Service, Yang dikhabarkan boleh mencapai kelajuan 160km/h, tapi aku perhatikan kelajuan hanya 140-142km/h je ... hihi tapi, ok lah.
Menghubungkan Gemas Ke Padang Besar Di rasmikan October 2015 lalu..

Wah Seronok dapat menaikinya.. ahahah
1st June:
aku masih bekerja sampai pukul 8pm sebab assist+guide  member yang nak buat operation.
Manakala member aku , post night shift, dah balik pukul 12noon.

Pukul 12am, berkumpul di rumah aku. Bergerak ke Gemas, tapi singgah melepak makan minum sampai pukul 2am. Kemudian terus ke KTM Gemas.

hmmm Rupanya delay sampai pukul 6am... Solat Subuh di dalam keretapi.

Alhamdulillah. Sampai dengan selamat.
Sepanjang perjalanan asyik tidur je sebab kepenatan kerja dan tak sempat nak tidur overnight memandangkan kena stay up sampai 6am menunggu ETS.

Sampai ke Perlis, sempat contact kereta sewa di ARAU, sewa untuk 2 hari RM 244.
Ok lah, kereta myVi manual, maknanya, member aku je yang drive.

Member aku sporting, nasib dia OK je. Aku pula sebenarnya baru je baik demam dan batuk.

Sri Malaysia Hotel , tempat pilihan untuk berehat.. Rm 550 untuk 4 hari 3 malam....
Selesa.

Dah 3 kali aku lepak sini....

Perlis...

Hari pertama:

dalam pukul 3pm lebih, kami ke kedai Nasi Kandar area bandar.. Selepas itu Ke Gua Kelam, tapi at 6pm, dah tutup... Gerimis pula tu...Makan dan balik ke Hotel, bercadang untuk ke Kuala Perlis, makan malam.. tapi... collapsed..

Aku solat isyak dan maghrib at 1am, selepas bangun tidur.


Hari Kedua:
Breakfast,
Ke Padang Besar : Beli T-shirt
Kemudian, berehat dan Gua Kelam...
Dinner di Kuala Perlis.
Pergi The Zone, Bukit Kayu Hitam tapi... tutup.....hmmmm dah pukul 8.30pm...hmmmm


Hari Ke-3:
Plan nak ke OTOP 2, karnival makanan... tapi pagi ni aku demam dan sakit belakang yang amat meletihkan, aku tak larat bangun... chill and rigor sikit. Tapi masih OK lagi.
Celebrex sebiji dan Myonal... InshaAllah, ok lah few hours later.


Tengaharinya,sempat ke Sungai Batu Pahat untuk mencari Harum Manis. ALhamdulillah.



Ini semua bantuan dari rakan ... yang tinggal di Arau Perlis.


Pukul 5.30pm , bertolak balik Ke KTM Arau.. pulangkan kereta sewa.
ETS jam 816pm sampai.

tawakalalallah..... Kami pulang!!!

Alhamdulillah.. alhamdulillah..alhamdulillah.
InshaAllah, kami plan untuk ke Egypt next year kalau Allah izinkan....

Plan nak kumpul duit, baca-baca apa yang patut.

Wednesday, June 1, 2016

MOA 2016 Persada Johor-JB

Alhamdulillah,

MOA 26-28 May 2016

Aku terpilih untuk menyertai sepanjang 3 hari.. alhamdulillah...
Stay at Puteri Paific hotel... sponsored by BBRaun Company.

Seronok pergi.
Aku bertolak hari rabu 25hb dari Segamat, seorang diri berteman waze je...
Alhamdulillah sampai.

Jam 530pm, sampai di htel, cheked in dan baring...
Rupanya baju kemeja aku tertinggal di rumah.hahah
Nak tak nak, kena beli kemeja juga..


skrin jadi model student hari ni.. sebab lecturer kedekut bagi slide..ahaha



my colleagues


bergambar ngan poster... tetiba rakan2 sekerja join...



perghhh machoooo..


Hotel aku.. blik lepak.. cantik giler...








Alhamdulillah.. aman dan tenang.. banyak ilmu yang aku pelajari... alhamdulillah...
aku balik sendiri.. tapi jalan penuh sebab cuti sekolah...