Sunday, December 14, 2014

13 Dicember 2014

Poyo





Bukit Bendera....


Batu Feringgi


Inilah... pelancongan di Malaysia penutup tahun ini.

Penang.....
Bukit Bendera,
Batu Feringgi...
Bandar- Jeruk Madu Pak Ali.

Kursus Kangar

Alhamdulillah..

11-12Dicember join kursus orang hebat -Kursusathroplastykangar.. adesh..
High five gilerr..

Stress aku.

Bertolak kul 10am, 10hb.... sampai around 7.30pm...
Tol pergi habis dekat RM 100 juga.. Minya pun RM 90-100.

Alhamdulillah..

Banyak pendedahan yang aku dapat tahu..
Memang hebat... Pakar!

Persediaan aku menjadi seperti mereka terlampau jauh!
Even basic pun masih layu.. adeshhhhh..

Teruskan usaha!
Kuih ni memang sedap!!! Perghh... 


Ni lah.... dia..

Budak ni memang malas dan degil.... Nampak skema tapi hampeh...  

Smart

Tggal kenangan je.. buah xda...

Inside lebih indah.

Manis giler.....

Tuesday, December 9, 2014

Ujian Dan Dugaan

Alhamdulillah...

masih dapat merasai nikmat kehidupan...
Aku suka korek rahsia orang .... untuk aku fahami dan memnyusun puzzle kehidupan..

Bukan untuk melagakan, tapi untuk memberi pedoman...

Melihat riak wajah yang cool , happy... tak bermakna ia seindah zahirnya.

Hebat rakan ini, suami isteri yang memiliki watak yang baik dan tabah. Tenang.
Kagum..

Dia pernah menghadapi keadaan kekurangan darah... sehingga denyutan jantung terlampau laju .. menyeksa jantungnya sendiri..

bukan sekali dua.... mungkin berkali...
Hari ini, diuji benda lain pula tika anak2 sedang membesar....

Ingin menjalani operation lain..

Semoga Allah rahmati mereka sekeluarga.

Saturday, December 6, 2014

5 Dicember Muara Sungai Muar

Semalam saja try nasib memancing di Muara Sungai Muar after Jumaat Pray.

RM 5 Bayaran per entry at Marina Restoran... Ok lah..
Ramai juga yang mencuba nasib di situ..

Lautan yang surut semakin naik.. air yang keladak menjadi biru.. Indah.

Tapi yang peliknya... Ikan tak mau menjamah...

Semua pemancing agak sedikit kecewa... tapi semua menunjukkan muka cool dan tabah.

Aku dah lama tak memancing... dekat 5 tahun... last memancing bersama member  di Tok Bali Kelantan.
Itu last trip!
Sebab.. kemalangan.. ahahah

Aku fall on the beuty soft thing which 'it' was my fren body. ahhaha

Muara Sungai MUAR.. Indah

Gala Nite 3 Dicember

Nothing special...

Kena incharge GIMIC and the deco ..

Alhamdulillah settled

Aku tak involve pun gimic.. sadis kerana xmampu dan tak berbakat dalam seni persembahan.. haha
member yang buat semuanya.. susu lembu, sapi dapat nama.. Hopefully, mereka mendapat nama atas bakat diorang.

Gala nite untuk menyambut orang pencen dan anugerah orang terpilih.
Bagi aku, makanan kat VIP biasa je... :P

Aku balik rumah, rasa nak makan lagi kat restoran.. hahaha

Friday, December 5, 2014

29 Nov 2014 : Pakar Turun Padang

Lokasi : Gelang Chi&*@(*

nampak macam tak familiar.. nampak jauh.. tapi dekat je..
Lokasi yang sangat strategik, masuk je jalan, kita akan menemui rumah sebiji.... pokok-pokok.. pokok ..pokok... rumah sebiji lagi.. pokok... pokok... pokok-pokok... pokok-pokok... rumah...
SANGAT STRATEGIK.

Apa rasional mengadakan program di sini.. opss.. lupa, nama pun padang, padang mana ada rumah.. kan ada belalalng ngan rumput.

Sarkastik je.. so sorry..

Pendaftaran yang ramai, tapi jumlah target people entah berapa orang..
Ramai staff hospital daripada penduduk.

Tak LOGIK!

Aku lihat setiap pasukan hospital memberi usaha yang keras dan jitu untuk menjayakan program ini melainkan TEAM ORTHOPAEDIC.. ahahah Semangat asap je..

Sakit?? Kaki?
Kalau sakit sangat, datang klinik kami, kita buat xray dan check betul2. hihih
Simple but effective.

Inilah kami.
Sedih... usaha keras team lain hanya untuk berapa kerat sahaja penduduk kampung.. sangat tak berbaloi.
Mungkin mereka happy..
Bagi aku... I am not so HAPPY.

Staff Hospital ada prestij yang mesti dijaga.
Dan program ini sudah berkali cancel sebelumnya.


Hmmmmm.. Alhamdulillah, selesai..
Setibanya VVIP, majlis bermula di dewan, aku berkemas dan balik rumah.
Maaf, kerana ucapan VIP/VVIP banyak berkisar pasal POLITIK pro -Kerajaan, sedangkan program Pakar TURUN PADANG pun tak terurus atas OBJEKTIF yang dirancang dan diwartakan!

So, sorry.. Aku datang untuk berkhidmat pada rakyat Malaysia dalam bidang aku. Bukan bersama mempolitikkan program.

Ia jelas dan sangat JELAS.
Kalau tak berpuas ati.. Maaf ye.. Bahasa aku tahap longkang loji najis. Kalau tak tahan, boleh berambus dari sini. Sini, bukan tempat machai atau boneka.

Diari :24 Nov SUNATHON 2014

Alhamdulillah, masih dalam 2014...

diberi kepercayaan untuk menyertai program SUNATHON....
Walaupun sudah setahun lalu... BOS surgical Mr H masih ingat aku lagi.. So, pusing2 macamana asyik highlight aku as orang yang ada pengalaman.. hmmm setahun bro, lama tu ...

Pagi tu juga.... aku ada meeting dengan keluarga pesakit yang buat complain pasal MINOR OT.. hoohohoh.
12 November 2014. Itulah kesnya...
Surat dia? hahaha...

AKu paling respect, bos aku!
Beliau tau aku dapat surat komplain... tapi aku dapat tahu sehari awal. hihi.. Dia lagi sekali terkejut aku dapat berita lagi awal. ahahah kesian bos T.. ahahah.. aku dah advance dari dia.

Beliau tak tanya aku sebutir habuk pun pasal kes tu sampailah saat meeting dengan keluarga pesakit.
Dalam pukul 11am, meeting bermula..

.... hmmm...
Selepas 20 minit, aku dan staff lain dipanggil masuk,"
damai...

salam.. dan bersurai.

Tu je.. hihihhi

Al-kisahnya.... aku tak buat masalah, so, siapa yang timbulkan masalah yang selesaikan sendiri.
Aku tak ada nak over-over sangat.. BENGANG itu biasa as normal humanbeing.

Good luck!

Selepas isu ini, kembali ke Sunathon! Settled.

Hooray!!