Wednesday, May 28, 2014

May 28 ....

alhamdulillah...


minggu ni ada kursus!!!! Yeay!!!!

aku terdetik... nak belilah perfume yang bagus sikit..tapi...hmmm entahlah...aku senyap je.
cukuplah perfume murah tu..hihi.dashing...follow me..
tak sampai RM25 kot..

tapi. itulah.... nature kerja ni sangat banyak berjalan.. berpeluh satu hal..
jadi terdetik nak beli perfume yang bagus.

tapi tak tau....
hanya terdiam je....

esok bangun pagi.. tengok di InstagramIG... ada mamat jual perfume like gambar post IG aku.hmmm.
terkejut gak..... so, just order... tgk product dia mcmana...

Rm195... ok kot.. tak lah mahal sangat.. xlah murah..hihi..

Yeah... malam ni bank in lah...

Sunday, May 25, 2014

24 May Punye citer

Smart tak? Damnly smart..  :P

Patin weiiii... Dulu geli nak makan.. nak muntah.. sebab hanyir... la ni bantai..

Famili tunang....

SMART giler.

Yeah bebeyh

tu dia...

ngap! Kesian bro ni sampai kena tampah Koyop kat tepi kepala dia.. sakit jiwa raga berniaga ni ..hahah
Duit masyukkk xpe.

Banyak kedai Ikan Patin di tepi sungai ni.. awal pagi... tak ramai yang nak beli.. bila dah petang.. kebanyakan kedai dikerumuni pelanggan.. ada yang Aquarium yang dah nak kosong .. pergh!!

RM15 sekilo...ikan sangkar.. murah kot..

tempoyak...

Bunga ROS... hahaha
Dimasak bersama ikan patin..
eh.. Bunga Kantan.. hik3.
Bertolak jam 9 am... sampai kul 3pm.. arghhhh loitih giler..
nasib dah rehat panjang... aduih... xsangka balik hari ini sungguh mencabar

Saturday, May 24, 2014

May di garisan hujungnya.

projek.... Almost nak siap. InshaAllah.
alhamdulillah...

setelah dua minggu tak balik kampung.. akhirnya!!!


oncall yang penuh.
But I am Happy. enjoy in Orthopaedic.

Kursus Basic Trauma dah settled... just untuk mengaplikasikan semua ilmunya dan menambah baik skills and knowledge.


ni dinner beramai2 sempena kejayaan Kursus Spine Rehab.. Awesome. Perfect!
Kagum dengan senior aku sorang tu.. semangat giler.
Memang layak bos LIKE him.. hihih... Orang yang bagus memang layak diLIKE. hihih

Kita duduk senyap2, Jangan nak dengki! hehehe...

Amarah di.
Taqwa disemai.

cewwah!
Awesome giler... selfie plak dengan cap baru ni.. hihi.. xda orang lah nak tolong snap.. :P



Jumaat...23 May.

Seawal pagi, hujan... sejuk.
Servis kereta .. RM 250.. melayang.. hihi
Next servis kemungkinan besar kos near RM 1000... adesh... macam time puasa tu.. duit memang akan kering kontang masa tu..

Harap aku lebih bijak menguruskan duit.


OK~
2 minggu ini aku 'buli' HO ward ortho.. hihi macam2 soalan kena .
Maklumlah.. aku nak recall knowledge.. so kena lah sparing dengan depa.

Nak tanya senior... hmmm cuak lah.. aku tak pandai mana pun..
so, slowly belajar dengan senior masa OT je or round. :P

Senior semua bagus2 dan baik. Respect sama depa!!!
Jam 11pm, aku dan adik aku pergi Sri Sulong, untuk melihat Pasar Tani... ntah program apa, aku pun tak sure.. Kurang publisiti..

Aim cuma nak beli anak pokok je.. hihi


Dalam masa yang sama 2 barang sampai..

1. Kek Lapis.. yang sedap!

2. Surgical cap.. Awesome!!hihihi

                                         


budget nak buat LOVE lah.. hahaha ngengada








Prison break!

merajuk r.

Thanks++++ atas kek yang hebat ni.
Rajin betul buat.

Giler power buat kek ni.. siap dengan kesungguhan.

dua ekor angsa ni... tidur kot.. guna sebelah kaki... mantap giler.

Saturday, May 10, 2014

Photo : jalan -jalan hari minggu









Kursus Basic Trauma 4-5-6 May

Alhamdulillah...

Bermula March... kursus di Perlis, Foot And Ankle Trauma Symphony.26hb March.
Pengalaman yang indah dapat memandu jauh... dapat melihat alam..
dapat mengeratkan pertalian famili..

Yang paling best dapat beli baju kat Padang Besar.. hihihi
Baju yang sedap dipakai dan nampak SMART!
Baju yang ada di situ design yang susah nak cari...comfortable dan murah.. Tahan lasak.

April...9-10 ..Kursus yang paling meluat dengan urusetia. Sorri..
Treat us as adult. I dont care what they're going to say!
Aku di situ untuk menuntut ILMU bukan nak berniaga!
All about my patient and future as a dr.


Now, kursus 4-5-6 May di Puteri Hotel, Ayer Keroh.

BASIC TRAUMA.

Kursus ni best! Terbaik lah.. Sangat membantu aku.
Alhamdulillah.. Alhamdulillah...
Aku harap aku dapat pergi lagi untuk menambah baik ilmu di dada.
Aku mengharap ilmu ini diajar dalam orthopaedicku...akhirnya berjaya diperolehi.
SEGAN aku sebab aku terkial2 menulis nota.. xnampak pun orang lain menulis nota seserius aku.. :P
Adesh.. sebab aku takut lupa.. walaupun memori boleh catch tapi we dont know how long our memory will stay strong .

Just Do it.. All about my patient and my future.







Melepak di sini memang best.. Lepas pukul 5pm, aku keluar melawat Melaka.
Tempat yang aku cari.. MASJID SELAT!
Akhirnya.. indah.. lebih indah.. hihihi...


Thanks Chapik yang brought me to Malacca raya tu..








Sunday, May 4, 2014

Photoz May 2014

Kucing Baru... Ada 3 beradik.. Abang aku ambil dari beteng Sungai Batu Pahat... depa buang . 3 ekor kucing ni semua kehausan dan kelaparan.. sadis.

Bagi air dan 2 genggam makanan kucing.. licin terus. 

Ni anak Papai.. Poyo

Kek Free... Berlayer2 cake. Thanks+++

Biskut fragile tat,hohoh.. +++

Dah 5 bulan dah umurnya... So perfect!

Papai

Xda keje... 

Diari April may



30 April

Ini dia baju koporat Team Ortho Segamat!
Hihih... Jingga... Kalau naik motor Ninja Hijau aku... mmmmm naik pelik combinasi tu..
tapi apa kan daya, aku merempit jua ke masjid time Zohor dengan baju ni ke Masjid naik motor ninja hijau.









1 May

Sambut birthday dua orang ini..



                 

yeah! Simple and cool